PCM Teknologi

Det är aldrig särskilt enkelt att känna sig bekväm under hela natten eftersom ens kropp väldigt ofta skiftar temperatur. Någon gång känner man sig varm för att plötsligt bli kall igen. Om du har lidit av detta problem så kan du i alla fall glädja dig med att du är långt ifrån ensam. Men detta hjälper dig tyvärr inte med att få en bättre nattssömn. Men om du bestämmer dig för att köpa en bäddmadrass hos Zomna så kommer du att kunna få och behålla en jämn och behaglig kroppstemperatur under hela natten.

Detta kanske låter alldeles för bra för att vara sant men tack vare PCM teknologin som överdragen på bäddmadrasserna är gjorda utav så är det möjligt för kroppen att hålla en jämn temperatur. Denna förkortning står för Phase Change Material. Det tillverkades först av NASA för att astronauter skulle kunna hantera de extrema temperaturväxlingar som sker ute i rymden. Men detta material fungerar på samma sätt när det finns i din bäddmadrass. De miljontals mikrokapslar som materialet är uppbyggt utav absorberar och lagrar all den överskotts värme som du utsöndrar. När du sedan blir kallare så kommer denna värme att avges. Alltså så kommer denna PCM teknologi att göra så att du kan behålla en jämn och behaglig kroppstemperatur så att du slipper vakna upp under natten och känna dig antingen för kall eller för varm.

Denna PCM teknik, även kallad SmartClima av Zomna, är otroligt effektiv och kommer hjälpa dig att sova bättre. På vår hemsida så kommer du också att kunna läsa mer om det formgjutna viskoelastiska skum som bäddmadrasserna som vår återförsäljare erbjuder dig är uppbyggda av.